Apple Store Utrecht in Hoog Catharijne?

Raymon 2 uur geleden 11 reacties Laatste door MacAanZee

Nadat de Haagse Apple Store dit jaar opende, vragen we ons af waar de volgende Apple-winkel in ons land gevestigd zal worden. Rotterdam, Eindhoven, Groningen? Een vandaag opgedoken subtiele aanwijzing zou wel eens naar Utrecht kunnen wijzen.

De gemeente Utrecht heeft nieuwe conceptfoto’s online gezet. Hierop is te zien hoe het winkelcentrum bij Utrecht Centraal er na de verbouwing uit gaat zien. Daarbij is ook een winkel te zien die wel erg veel op een Apple Store lijkt, ontdekte iCulture. Zou het dan tóch in Utrecht gaan gebeuren? meer…

Yosemite Dark Mode automatisch aan en uit met F.lux

Raymon 3 uur geleden 10 reacties Laatste door Ledda

Een van de nieuwe functies van het vorige week uitgebrachte OS X 10.10 Yosemite is Dark Mode. Eenmaal ingeschakeld zorgt deze modus voor donkere kleuren in menu’s en het dock. Dat is prettig voor de ogen in bijvoor­beeld donkere ruimtes of na zonsondergang.

Het inschakelen van Dark Mode kan handmatig, maar met een beetje hulp van f.lux nu ook automatisch bij zonsondergang. F.lux is een appje dat de kleurtemperatuur van een Mac automatisch aanpast aan de lichtomstandig­heden. De nieuwste betaversie kan ook Dark Mode aan- en uitzetten. meer…

Apple Watch nu al bekendste smartwatch

Raymon 4 uur geleden 8 reacties Laatste door mslik

De Apple Watch ligt nog niet in de schappen, maar is bij de Nederlander al bekender dan concurrerende smartwatches. Dat blijkt uit onderzoek van Newcom Research onder 1700 landgenoten. Hierbij is in kaart gebracht welke innovaties de Nederlander kent en gebruikt.

39 procent van de Nederlanders kent de Apple Watch. Galaxy Gear van Samsung komt met 27 procent op de tweede plaats. Dat is opmerkelijk gezien de Samsung Gear al ruim een jaar op de markt is. Andere merken zijn bij minder dan een op de zes de Nederlanders bekend. Totaal is 67 procent bekend met de smartwatch, maar slechts 1 procent gebruikt er al een. meer…

Jony Ive geïnterviewd door Vanity Fair

Jan David 14 uur geleden 6 reacties Laatste door Hydrae

Kort geleden mocht Jony even z’n hagel witte studio in Cupertino verlaten om naast hoofdredacteur Brydon Carter van Vanity Fair plaats te nemen op een podium voor een interview. Eerder verschenen fragmenten online. Nu is het hele interview te bekijken.

Jony vertelt in het 25 minuten durende interview over z’n ontwerpteam, over dat de tafels in de Apple Stores zijn afgeleid van de tafels in zijn studio en over dat hij nog steeds opgewonden raakt over de aard van het creatieve proces: van niets komt je met een idee tot iets. meer…

Bèta: al je foto’s op iCloud.com

Lucas op 19 oktober 2014 29 reacties Laatste door App69

Morgen voor iedereen beschikbaar met iOS-versie 8.1, vandaag beschikbaar voor bètatesters. We hebben het over een nieuwe webapp op iCloud.com. Met Photos kun je online altijd bij de foto’s die zijn opgeslagen in je iCloud Photo Library.

In de Photos app op beta.icloud.com (alleen voor ontwikkelaars) kun je hetzelfde doen als in de Photos app op je iPhone. Zo zie je er al je albums, momenten en filmpjes, en kun je ook foto’s verwijderen of favoriet maken. Ook is het mogelijk om een enkele foto te downloaden of juist hele momenten in zijn geheel. meer…

OMT LIVE: It’s been way too long

Koen op 18 oktober 2014 19 reacties Laatste door franklinvv

Abonneer je gratis op OMT LIVE in iTunes

Donderdag vond Apple’s CEO Tim Cook dat het lang genoeg geduurd had en presenteerde hij samen met zijn collega’s de nieuwe iPad Air 2, OS X Yosemite de Retina iMac én een nieuwe Mac mini. Vanuit Studio Hofplein in Rotterdam werd het nieuws op de voet gevolgd in OMT LIVE.

Samen met MacFan-columnist (en het geweten van Apple-minnend Nederland) Jack Nouws en ondernemer Jan Reijnders (net terug uit Shenzen, China met hoesjes voor producten die nog gepresenteerd moesten worden) volgden Jan David en Jelle het nieuws op de voet. Voor wie er geen genoeg van kan krijgen, hierbij de voor- en nabeschouwing in OMT Live.

iPad Air 2 en iPad mini 3 nu te bestellen

Raymon op 17 oktober 2014 12 reacties Laatste door Wouter Simons

De gister aangekondigde iPad Air 2 en iPad mini 3 zijn vanaf nu in de online Apple Store of bij je favoriete Apple Premium Reseller te bestellen. De nieuwe tablets zijn op moment van schrijven goed voorradig en binnen 2 tot 4 werkdagen klaar voor verzending.

De prijzen van de nieuwe iPads zijn gelijk gebleven. Een 16 GB iPad Air 2 is verkrijgbaar vanaf 499 euro en de iPad mini 3 vanaf 399 euro. Beide tablets hebben Touch ID gekregen en zijn nu ook in goud verkrijgbaar. De iPad Air 2 heeft daarnaast nog een flink aantal vernieuwingen gekregen. meer…

Het iPad/iMac-event in een (key)notendop

Koen op 17 oktober 2014 13 reacties Laatste door sannepanne

It’s been way too long, met die slogan nodigde Apple de pers uit voor het evenement van gisterenavond. Vervolgens hadden Tim Cook, Craig Federighi en Phil Schiller bijna anderhalf uur nodig om dunnere iPads, iMacs met meer pixels en een Mac mini aan te kondigen. Dat moet sneller kunnen, dachten we bij OMT en zie hier het resultaat: het hele evenement, samengevat in nét geen 6 minuten door Sander Frencken. Enjoy!

← Meer nieuws